45 minut do 1 godz.
15 minut
dla 4 osób
Składniki:
- kawałek mostku wołowego
- przysmażona cebulka z łuskami
- 1 por
- kawałeczek chudego boczku lub wędzonki
- 1 szklanka kiszonych buraczków z soki
- 1 szklanka kiszonej kapusty
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 kieliszek winnego octu
- płaska łyżka cukru
- sól, pieprz
- ziele angielskie
Przygotowanie:
Mięso ugotować i pokroić na małe kawałeczki. Boczek pokroić i obsmażyć. Skwarki dodać do rosołu, a na wytopionym tłuszczu i poddusić pokrojony na plasterki por. Buraczki pokroić na małe kawałeczki. Razem z pozostałymi składnikami dodać do zupy. Ugotować do miękkości. Podawać z łyżką gęstej śmietany do każdej porcji..