do 1 godz,
ok. 40 minut
dla 6 osób
Składniki:
- 1 kg piersi z indyka
- 1 kg kiszonej kapusty
- 2 dkg słoniny
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz, ulubione przyprawy
- po jednej łyżeczce: oliwy, masła i miodu
Przygotowanie:
Kapustę ugotować, odcisnąć i drobniutko pokroić, Słoninę pokroić drobno i przesmażyć z cebulą. Dodac do kapusty, doprawić do smaku, dodać jajko.
Piersi lekko rozbić. Nałożyć farsz i zawinąć w roladę. Spiąć wykałaczkami lub związać. posmarować oliwą, posolić, popieprzyć. Upiec często odwracając i polewając wytopionym sosem. Pod koniec posmarować miodem i masłem. Jeszcze chwilę podpiec, aż skórka stanie się chrupka i rumiana.